"וַיַּעַשׂ הָרַע"… – תובנות על-אודות הרוע כאיזון מופר
"עשיית רע" פירושו, בין השאר, 'הפרת איזון' (באינסוף דרגות), או החמרת אי-איזון, בי-עצמי או בזולתי. לדוגמה: לאכול רע – פירושו להפר איזון ביוכימי שעלי לקיים כדי להיות קרוב למעשה-הבריאה=הבריאות (בריאותי); לחשוב על משהו רע – פירושו להפר איזון פנימי יחסי של שקט-יחסי; להתנהג רע עם מישהו – פירושו לעשות מעשה שעלול להפר את שלוותו היחסית ואת איזונו: לשלול ממנו אנרגיה, או להעביר אליו אנרגיה שלולת-איזון.
אני משתדלת לקנ"מ זאת בחיי היומיום שלי…
אבל – למה 'הפרת איזון' היא בכלל 'רעה'?משום שאנחנו מתרגלים הוויה של רוח בעולם החומר וזה דורש 'איזון'-יחסי! ומשום שבראנו את עצמנו – על מנת להתפתח – כך שהדינמיקה שלנו בגוף תהיה כזאת: הפרת איזון – איזון – הפרת איזון – איזון… וכל איזון נעים לנו: נעים לעבור מצמא לרוויה, מרעב לשובע, מעייפות לשובע-שינה, מאי-ידיעה לידיעה, מחסר-יחסי לשפע-יחסי, מאי-סדר לסדר… כלומר: איזון מופר, פנימי או חיצוני, מורגש כ'רע' ולא נעים, ולהפך: האיזון מורגש כ'טוב' ונעים.
'הפרת איזון' באינסוף תחומים היא פועל-יוצא מן הצורך בהתפתחות של כל הנמצא על כדור הארץ. בתחום האנושי מצויה 'הפרת האיזון' גם משכחת-עצמה של הנשמה-בגוף, לנוכח אנרגיית ההפרדה השולטת בעולם החומר, כהכרחית ומתמדת בעולם-נינו"ה. לכן, חשוב שנשקוד על איזון, כי 'העולם' עצמו, בתוכנו ומחוצה לנו, כבר "שוקד", רוב הזמן, על אי-איזון…
אדם שיודע כל זאת, וגם מבין שהאיזון הגדול שעליו להשיג בחיי היומיום שלו הוא, ראשון בין השאר, האיזון בין 'רוח'-נשמה ל'חומר'-גוף ומציאות פיזית, הוא אדם 'ער' (ע-ו-ר) שאינו נופל ב"שנתו" – שהיא אשליית הקיום המנותק – אל ה'רע' (ר-ו-ע).
והעיקר, אם-כן / הוא לאזן.