ראש חודש כסלו
מי שפועל באהבה ממגנט אהבה ולהיפך, כלומר, אדם מעצב את המציאות האוהבת-נאהבת שלו ביודעין או שלא ביודעין.
כשאני נמצא במודעות לרוח שבי ואני פועל ממקום של אור ואהבה, אני מאפשר לעצמי מציאות של אור ואהבה. בהתאם לחוק האנרגיה 'דומה מושך דומה', אם אני מבקש אהבה בחיי אני אמור לאהוב את עצמי, ובהתאם לכך את חבריי מסביב, קרובים ורחוקים, ולהיווכח ולהאמין ברוח-שבחומר מתוך אהבה ויראה של כבוד.
אנרגיית כסלו מאפשרת לנו הגברה משמעותית של האמונה, ולכן בהמשך, נבין את המושג 'כסלו' כתמצית של הרעיון שכל אדם הוא כסא ל'אחד' – כֵּס–לוֹ.
שיא האמונה הוא איפשור האמונה בנס. זו הייתה ההבנה של הכוהן הגדול בבית המקדש שהעביר מאב לבן את הידע הכרוך בזה, וכך נוצרה התפנית במלחמת החשמונאים שאפשרה להיכנס אל בית המקדש ולממש את נס פך השמן שהספיק לשמונה ימים, עד שהגיע השמן המובחר, הראוי לעבודת הקודש. זה הסיפור וזה לקחו…
עבודת הקודש בבית המקדש הייתה עבודה סמלית בעבור כל אחד מבני ישראל והעולם כולו. עבודה זו המשיכה ונעשתה בגלות בלבו של מי שהאמין – כאמונה לעצמו וכאמונה הבאה לשרת את המין האנושי בכלל. זה היה תפקידו של העם העברי (המכונה בפינו 'חניך תורן') – תפקידו היה להביא את 'אור המודעות' של 'האמונה באחד' לעמים מסביב. כפי שאנחנו מבינים – אנרגיית חודש כסלו בעיקר מחזקת את האמונה, את האמון בעצמי וביציבות שלי ואת היכולת שלי להסכים ולומר 'אמן' למציאות, לכבד אותה ולא להתנגד לה; לזרום אתה מתוך האמונה שהדבר המתרחש בזה הרגע הוא הנכון, וזאת ביחד עם האמון שאני רוחש לעצמי, "סומך על עצמי".
באופן כזה מבינים אנו את מהות המאמין; הוא 'כסא לו' או 'כס-לו' כלומר 'כסלו'. האמונה מבוטאת בעצם ההבנה ש'הכל אחד' וגם אני, ב'גופנפש' שלי, נושא בתוכי את רוח-האחד (וגם שואף להתלכד אתו במודע), ולכן אני 'כס-לו' – הוא פועל בעולם באמצעותי, כאשר אני חלק ממנו.
שתי אותיות החודש, לפי ספר יצירה, הן – סמ"ך (קשת) וגימ"ל (כוכב צדק). האמונה המוסברת כאן "מייצרת" מצב מיטבי לעיצוב המציאות שלי. ההדמיה יכולה להיות 'אני' – כאשר אני בשתי רגלי, כשתי רגלי הגימ"ל, נמצא באיזון בתוך המעגל של האות סמ"ך. שתי הרגליים נוגעות-לא-נוגעות בשני אמצעי חצאי העיגול מימין ומשמאל, ואני נמצא בדיוק באמצע הצורה שמתווה הסיבוב הספירלי הבא מעיגול הסמ"ך ויוצר צינור של אור מסביבי, ואני לא סוטה לא ימינה ולא שמאלה, אלא נמצא במצב היציב המיטבי על-מנת לשלוח חץ מקשת. קשת הוא המזל של כסלו, ולאור סמל זה כשהחץ הזה נשלח דרך קו האמצע שלי, מהלב, הוא מורכב כביכול על האנרגיה המגיעה מהאדמה, אנרגיית הקונדליני, ועולה ממני למעלה. זוהי, בהדמיה, האנרגיה של הרצון לתת תודה והרצון לבקש מן ה'אחד', הרצון לקבל. בפרישת הזרועות, לאות איזון – איזון המאופיין על-ידי כוכב צדק, הדומיננטי במערך 'קשת', ניתן להדגיש את הכוונות האלה, בצירוף הכוונה להתרחב ולהתעצם בתדר. כאשר כשמתבוננים במה שההדמיה הזאת יוצרת ניתן לראות את דמות האדם המאוזן של לאונרדו דה וינצ'י, העומד בתוך עיגול.
על מנת להשיג את מה שאנחנו מבקשים להשיג הן בקבלה והן בנתינה (וכמובן האיזון של הנתינה עם הקבלה מאוד חשוב), אנחנו יכולים להקפיד על התובנה שהימין והשמאל הם אחד בגוף, ומתוך חווית הימין והשמאל כאחת, נוכל לצעוד קדימה על פי קו האמצע. כלומר, מתוך הדואליות-כביכול של הקיום האנושי, בלב הפיצול-לכאורה, נוכל ליצור את האחדות בכל התחומים, ונסמל אותה בצעידה קדימה, בהתמזגות-יחד זו של ימין ושמאל.
חשוב לראות ולהחזיק במודעות את מודל האיזון לאורך החודש, וכדאי לחזור ולחזקו לקראת סיום החודש, כתהליך של העצמה. בהדלקת הנרות, מן הראשון ועד לשמונת ימי החנוכה, אנחנו מתקפים את הכוונה שלנו להתרוממות הרוח. המספר העולה בהדלקת הנרות מיום ליום משקף כביכול את כוונת ההתרוממות, כאילו כל נר הוא כוח רוחני פנימי, וככל שמוסיפים, נר אחר נר, מתרחשת התרוממות-רוח עד לסינכרון הרוח והנשמה עם המדרגים הגבוהים. מה שמצטבר ועולה מאפשר תפישת-עצמי ההופכת מ"אני גוף-אדם עם רוח בתוכי",לתפישה ש"אני-הנני רוח בתוך גוף אדם". אם רובנו מתוסכלים ממה שאנחנו לא משיגים, עלינו לבדוק וברר אם אין לנו עדיין סינכרון מדויק ותפישה כזאת. יתכן שאין לנו מספיק אמונה ו'אמון כלפי עצמי' וכלפי העולם, ויש חולשה באמירת 'אמן' למציאות, דהיינו שיש בנו התנגדות או ספקות.
ה'נס' של כסלו מתבטא בכך שאנרגיית החודש הזה תומכת בסינכרון של הקו "גופנפש-רוח-ניצוץ נשמה",ומאפשרת יותר אמונה ויותר אמון בעצמי ובעולם, ויותר אמירת 'אמן' למציאות, תוך כוונה ומעשה לשיפור מתמיד. העברית מראה שאותיות השורש של שלושת ההיבטים האלה יוצרות חיבור בין ארץ-גוף לשמים-רוח, לפי כתיבת אותיות השורש א.מ.ן. –
א – נוגעת בשמים בשתי נקודות
מ – פרושה על הקרקע – מקרקעת ומקשיתה הגנה
נ – עוברת באמצע והיא קו האמצע
במילים אחרות – יש בכסלו תמיכה משמעותית ביכולת שלנו להתמקד ברוח שבחומר, ולאפשר לעצמנו התקדמות משמעותית במימוש "החלום" שלנו, בחזיון שאנחנו חוזים את עצמנו במיטבנו, וביכולת שלנו להוציא לפועל את השאיפות הרוחניות והגשמיות שלנו כאחת. היכולת הזאת עשויה להיות מאוד משמעותית, אפקטיבית, כאשר אנחנו מדגישים את כל הרכיבים המדוברים כאן.
מוצע לנו אם-כן לפעול בהקפדה ובהתמדה על-פי המלצות אלה, שכן בכל אחד מאתנו יש אנרגיית הפרדה מסוימת, וראוי כידוע לפעול על-מנת להפחית אותה ולהגביר את אנרגיית האחדות.
הבחירה החופשית, העצמאית, יוצרת את המציאות הרצויה של כל אחד מאתנו, ואת המציאות הקולקטיבית שלנו, שהיא הסך-הכל של תדרי כולנו.
מדיטציה לחודש כסלו
נאפשר לעצמנו בהודיה לפתוח את כתר הראש על מנת לקבל יותר אנרגיה מזו המגיעה כרגיל אל צ'אקרת הכתר; ה"יותר" הוא בגלל עצם המודעות והבחירה לקבל, כשאנחנו מגדילים בהדמיה את הזרימה.
א. מדיטציית נשימות האור
נודה למקור שהוא רחוק מכל רחוק, ונאפשר את הזרימה של האנרגיה. נאפשר לאנרגיה להיכנס לכתר הראש, ובנשימה עמוקה נראה כיצד הכתר מפיץ אור בהיר מאד שחופה ומתכסה ומתכסה וחופה על הראש כולו ועל מעבר לראש ולמעלה ממנו. האור גם מזין את ביצת האור שעוטפת אותנו. הזרימה מתחזקת ובצינור האור שלנו, שעובר מהכתר ועד לסוף הגוף המרכזי, משתלשלת בעוצמה האנרגיה – מהכתר אל נקודת העין השלישית כשצבעו כאן מתחלף לסגול בהיר, שמציף את רום הראש מסביב. כעת אנו רואים כיצד האנרגיה מגיעה לתחנה השלישית, בתחתית הצוואר, שקולטת אותה בעוצמה. כאן האור נעשה כחול ומופץ לחלק התחתון של הראש כך שנוצר מעין מחשוף כחול שהולך וזורם למטה, לשכמות ולזרועות. האנרגיה ממשיכה ומתפתלת שאנחנו עוקבים אחריה והיא מגיעה לתחנה הרביעית האמצעית, לגלגל האור של הלב, ונהפכת לירוק שמתפזר בחלל בית החזה ומזין את האיברים מסביב וגם עולה מעט למעלה ומתלכד עם הכחול וזורם לזרועות. בנשימה עמוקה נלווה את האנרגיה דרך כתר האור הלבן, דרך העין השלישית הסגולה, דרך הצוואר באורו הכחול, דרך הלב באור הירוק ונגיע כעת אל מקלעת השמש הצהובה, מחסן האנרגיה שלנו. כאשר אנחנו נחלשים אנחנו יכולים להיחשף בתודעה אל השמש ולחבר אותה לנקודה הזאת, והיא תטעין בעוצמה את מקלעת השמש לפי בחירתנו. האנרגיה הזהובה תומכת גם באיברים הפנימיים מלמטה ומלמעלה. ושוב אנו עולים למעלה אל האור הלבן בכתר, אל העין השלישית הסגולה וממנה אל הצוואר הכחול, ואל גלגל הלב הירוק, ואל מקלעת השמש הצהובה, ומכאן ממשיך האור לכיוון גלגל האור של החיק, שמאיר בצהוב ונעשה כתום ומפזר את האנרגיה הכתומה מסביב לו. ונעבור שוב מהכתר לעבר העין השלישית, ונרד במורד הצ'אקרות וצבעיהן לגלגל האור המכונה שורש, בחיץ הנקבים, וכאן נהפכת האנרגיה לאיטה לכתום-אדום שנוטה לחום, והיא יורדת מכאן גם ישירות לאדמה, וגם בחלקה זורמת לרגליים ומחזקת את שתי הירכיים, והברכיים, והשוקיים והקרסוליים, ויורדת ויוצאת דרך שני פתחים קטנים בכפות הרגליים. נחזור כעת ונזרים את כל האור בבת-אחת, מן הכתר לגלגל השורש.
עכשיו נוכל לדמות כיצד האור החזק הזה, העובר לאורך הגוף כולו, מאיר גם מבחוץ את ביצת האור שעוטפת אותנו, את ההילה, שמתחילה כשלושים ס"מ בערך מעל הראש, ונגמרת כעשרים ס"מ בערך מתחת לרגלים, ועל ידי שתי נשימות עמוקות נעצים את האור הפנימי ואת האור המקיף אותנו, ובנשימה השלישית את שניהם יחדיו.
ב. המשך: מדיטציית אור האמונה – אנרגיית חודש כסלו
בחודש כסלו אנחנו מקבלים אנרגיה יוצאת דופן ייחודית שהיא אנרגיה של אמונה ומי משמקבל ממנה בכוונה שלמה וטהורה מאשש מאוד את האמונה שלו, כלומר, את התובנה הבסיסית ש"הכול אחד".
לרצוננו נוכל להבין שהכול נברא בכוונה תחילה של 'חסד ואהבה' ולרצוננו נוכל להאמין שמי שפועל באהבה מקבל אהבה, ולהיפך. אנרגיית כסלו מאפשרת לנו הגברה משמעותית של האמונה, ולכן כעת, בהמשך למדיטציה, נבין בדמיוננו את המושג 'כסלו' – כתמצות של הרעיון שכל אדם הוא "כיסא לו", כס ל'אחד'. כסלו.
ננשום נשימה עמוקה ונחווה את עצמנו בישיבתנו כאילו אנו כיסא של אור, ונחווה את עצמנו כאילו אנחנו 'כיסא לו' ואנו מאפשרים לו לשבת בחיקנו לשבת כאור שמייצג את הבורא, בורא הכול ומקיים הכול. נאפשר לדימוי שלו, דימוי שכל אחד מאיתנו ימציא, לשבת בחיקנו ונאפשר למהות שמתיישבת להדהד בנו בתוכינו את ההדהוד שלה, שכן בכל אחד מאתנו נמצאת המהות הזאת, ולא רק זה, אלא שהאור של הכיסא שהוא נגיד אור הגוף ואור נפש הגוף, הוא גם חלק ממהות המקור, מהות ה'אחד'. וכעת, בנשימה אחת נהפוך מן 'הכסא-לו' כשהוא בחוץ ל'כסא לו' כשהוא בפנים. ננשום אותו אלינו. נקפיד בו-זמנית לחוות את עצמנו הן ככסא והן כמהות-המקור המשתלשלת מן ה'אחד', ונחווה הן את המהות הזאת והן את האני-הכיסא כנפגשים יחד. אפשר לחוש מה זה עושה לנו כאשר התודעה היא לא רק של הכיסא אלא של הכיסא שהתמזג עם מי שישב עליו… האם התודעה מתרחבת?האם אנחנו כעת, בהיבט החדש, נשארנו כיסא או הפכנו למשהו אחר… בכל יום של המדיטציה נאפשר לעצמנו להפוך למשהו אחר, שונה או דומה, ונקבל את מה שהפכנו להיות כמסר של יום.
כלומר, בהמשך זה של המדיטציה, לאחר שראינו בעיני הרוח כיצד א' (שהיא מהות המקור שהתיישבה בנו) מתלכד עם ב' (שאני הייתי בתחילה – כסא האור), ולאחר שנראה את ג' שנוצר מהמפגש הזה כצורה ייחודית, אולי אפילו מפתיעה, נבקש ואולי גם נקבל את המסר מאת ג'.
בסיום מדיטציית הדמיה זו נוכל להתרומם למצב של עמידה: ובעיני הרוח אני רואה כעת את דמות האור של עצמי עומד עם הגב אלי ואני מואר כולי… אני מסתובב עם הפנים אל עצמי כשאני עדיין מואר כולי, ושוב אני מסתובב עם הגב אלי, ומתלכד עם דמות האור שעומדת לפני…בעת הדמיה זו אפשר לעמוד בפיזי ואפשר להמשיך לשבת). ואני חג מסביב לעצמי כעת עיגול אור שלם ושתי הרגליים שלי סמוכות לקו העיגול הימני ולקו העיגול השמאלי, אך לא עוברות אותם. המיקוד יכול לעבור עתה לנקודת המרכז שלי, לקו האמצע של "מילת הלשון ומילת המעור", כלומר, לקו מן הפה שסמלו – הברית שנערכה בדיבור בן אבי האומה לאל, והוא מסתיים באיבר המין של הזכר הנימול, המכונה 'איבר ברית'. הקו הזה, כפי שספר יצירה ממליץ לנו לראות ולהבין, הוא קו האמצע, העובר מהרמות הגבוהות שמעל לכתר דרך הכתר למטה, במורד עמוד האור שקודם חווינו. הקו יוצא מתחתית הגוף המרכזי ומגיע למרכז עיגול האור שציירנו בעיני רוחנו מתחתינו.
נסיים את המדיטציה בהדמיה חוזרת: עיגול האור שבו אנו מוקפים, ששורטט על ידינו קודם-לכן, מציין את האות סמ"ך, אנרגיית מזל קשת של חודש כסלו. שתי הרגלים והגוף מסתמלים באות גימ"ל, המייצגת את אנרגיית הכוכב השולט במערך קשת – כוכב צדק. ימין ושמאל מאוזנים כעת בתודעה שלי על-ידי קו האמצע.
כעת נוכל לפשוט את שתי הזרועות ימינה ושמאלה על-מנת להדגיש את הרצון שלנו להיות באיזון מושלם ועל-מנת להתברך באנרגיית האיזון הגדול, שהיא אנרגיית האמונה של חודש כסלו. נחזיק במודעותנו את התשוקה להיות מאוזנים בכל הקשר, ולפעול במתינות מתוך קו האמצע,שההיטל שלו יוצא מגוף האדם בדימוי הזה אל מרכז העיגול.
נוכל לסיים ולומר:
אני הנני (שם פרטי ואפשר גם בן או בת… – שם האם) – מואר ומוגן בחסד אלוהים באור ואהבה. אני בוחר באור ואהבה.
כעת אפשר אם רוצים להכניס את העיגול של הסמ"ך לתוך מגן דוד בדמיון. בניית המגן דוד מתחילה במשולש שפונה קדימה. ניתן לומר עם הדמיית הקו הראשון העולה משמאל אל הקודקוד – 'שמע', עם הדמיית הקו השני היורד ימינה – 'ישראל', ועם הקו הסוגר מאחור את המשולש – 'השם'. בניית המשולש השני, הפונה לאחור, מתחילה כעת בהדמיה עם הקו הרוחבי מלפנים, משמאל לימין – 'אלוהינו', יורד ימינה אל הקודקוד – 'השם', ולבסוף, סגירת המשולש מהקודקוד לנקודת השמאל – 'אחד'.
מתקבל מבנה פיסי-דמיוני של עיגול (שמייצג כאמור את סמ"ך – האנרגיה של מזל קשת), ובמרכזו שתי הרגלים והגוף (המבטאים את האות גימ"ל, שהיא כזכור האנרגיה של הכוכב השולט במערך הקשת – צדק); והעיגול עטוף במגן דוד. המגן דוד, על ששת קצותיו, מדומה כעת, לסיום, כמקרין אור ומפזר אור על סביבותי – באהבה, בהודיה, בחמלה וברצון גדול לנתינה. זהו האור המצטבר בי בכל משך המדיטציה שאני מעניק כעת לסובבים אותי, קרובים ורחוקים.
לאחר תום הפצת האור באהבה 360 מעלות מסביבי, אני נושם נשימה עמוקה לאות חיבור למציאות הפיסית ולקירקוע, וחוזר לכאן ועכשיו.