החוקים האוניברסאליים

 

החוקים  האוניברסאליים

דויד פלנקרט

החוקים האוניברסאלים המאפשרים לאוחזים בהם חיי נמ"ר (נכון, מתאים, ראוי) – הם:

1. חוק האחדות (האהבה – שדה הפוטנציאליות הטהורה) – חיבור עם העולם, מדיטציה, אי- שיפוט

2. חוק הנתינה והקבלה (חוק הזרמת האנרגיה בנתינה) – נתינה, הכרת תודה, הזרמת השפע ממני ואלי

3. חוק הסיבה והתוצאה (הקארמה, אחדות והפרדה) – עשיית טוב בכול הקשר, הפקת שיעורים, מעבר לקארמה

4. חוק המאמץ המזערי (ההרפיה) – קבלה, אחריות, אי הגנה

5. חוק הכוונה והתשוקה (עיצוב עולמי האישי) – עיצוב העתיד

6. חוק ההינתקות (אי התקשרות, מיגוון האפשרויות) – מעורבות מנותקת, אי-וודאות מבורכת, הקסם והמסתורין

7. חוק התכלית בחיים  (נתינת שירות לאחרים, ייעוד, דהארמה)  – רוחניות, ייחודיות,שירות – והמחויבות להם

[על חשיבות ידיעת ה'חוקים' ראו-נא כאן ]

 

התמונה של ‏שושנה צימרמן‏.

 

הנה חוקים משלימים נוספים:

  • חוק הגמישות

החוק מורה על קבלה של הרגע, עירנות וזרימה אקטיבית, ושימוש בזרימה. אי התנגדות וגמישות הם שמאפשרים לנו לעמוד בהצלחה בהתמודדויות קשות. "כאשר דוחפים אותך,משוך. כאשר מושכים אותך,דחוף. אם מכים בך – הסתלק." חוק הגמישות כרוך בהסתכלות על התמונה הגדולה, בראיית כל אירוע כהזדמנות לחיזוק, בקבלה מוחלטת של הקיים ובבחירה לפי הנתונים הקיימים.

  • חוק הבחירה

חוק הבחירה מתייחס לאחריות וליכולת שלנו לבחור כיצד אנו מגיבים למצב קיים. חלק מהבחירות הן אינטואיטיביות ויש להן מטרה בלימוד לקיחת אחריות על הכיוון שלנו (במקום לראות בו מקרה או תאונה שקרתה לנו). הבחירות הבסיסיות שלנו הן בין התרחבות לצמצום, ובשאלה האם להביע את היצירתיות שלנו בדרכים שליליות או חיוביות. לא חשוב באלו נסיבות – תמיד יש לנו אפשרות וכוח לבחור בכיוון הראוי לנו, ובתגובה המיטבית שלנו לנוכח מצב נתון.

  • חוק האחריות

בכל תחום, בכל יחסינו עם עצמנו ואחרים, יעזור לנו למצוא את נקודת האיזון המגדירה את מידת האחריות התואמת לעניין. חוק האחריות משמש כתזכורת מתמדת לצורך למצוא, לכבד ולעבוד מתוך מקום האיזון שלנו בנתינה וקבלה.

  • חוק האיזון

חוק האיזון חל על כל היקום. ככל שנקצין בכיוון אחד כך תעבור המטוטלת לקצה השני. חוק זה מחובר לחוקי הבחירה והאחריות. יישום החוק מאפשר לנו אפקטיביות גדולה יותר בפועלינו. בכל תרבות ודת מתייחסים לחוק זה כאשר לא מדובר רק בהימנעות מקיצוניות, אלא בחיפוש דרך האמצע. הבנת האיזון שונה עבור כל אחד ותלויה בדרך ובייעוד החיים; הכוונה לאיזון בכל התחומים של נתינה וקבלה, הצד הנשי והגברי שלנו, הפרספקטיבות השונות כלפי העולם, החומר והרוח. הכל מושג ב'עבודה' בתהליך…

  • חוק התהליך

הדרך הטובה ביותר להגיע למטרה היא בשלבים. חוק זה מלמד אותנו לא רק ל"פרק" את הדרך אל המטרה לשלבים, אלא גם להעריך כל צעד ושלב, תוך בחינת ההרגלים והדפוסים הרצויים והבלתי רצויים לשם השגת המטרה.

  • חוק ההרגלים ( patterns)

ההרגלים והדפוסים שלנו  – לטוב ולרע, נוטים לחזור על עצמם אם לא נתערב ונפעל לשבירתם. נטייתנו היא ליצור הרגלים. חשיבות ההרגליםמובהקת לגבי קיום והישרדות, אך חלק מההרגלים ראויים לשינוי כאשר הם9 אינם משרתים אותנו כבר, והם המונעים שינוי לטובה. השגת השינוי מצריכה משמעת.

  • חוק המשמעת

משמעת היא ההתנהלות הטובה ביותר להשגת עצמאות וחופש. היא מספקת לנו מיקוד להשגת מיומנויות והעמקת ידע, שמיתרגמים לאופציות, כלומר, לאפשרויות רבות יותר, בשאיפה להגיע למושלם-ביותר.

  • חוק השלמות

מבחינה טרנסצנדנטאלית, הכול וכולם מושלמים. מבחינת המציאות היום-יומית – דבר אינו מושלם (אפשר במציאות להצטיין אך לא ניתן להגיע לשלמות). המעבר הגמיש בין שתי נקודות הראות הללו הוא שמאפשר לנו חזון ומימוש, בהווה.

  • חוק הרגע הזה

   זמן אינו קיים. עבר ועתיד אין להם אחיזה במציאות, אלא באינטלקט. הם מושגים של מחשבה ושפה. באמת, במציאות – יש  לנו אך ורק את "הרגע הזה".זהו חוק המאפשר לנו "נצח כעת" .שינוי בתשומת לב בלא שפיטה (להבדיל משיפוט!) ורוגע פנימי – מחברים אותנו למציאות זאת.

  • חוק אי השיפוט

רוח האחד אינה שופטת אותנו. שיפוט הוא המצאה אנושית, אמצעי לשליטה, להשוואה, לפי אמות מידה מזויפות. כאשר אנחנו שופטים – הכול נכשל. חוק אי השיפוט מזכיר לנו שהיקום נותן לנו הזדמנויות לאיזון וללמידה. ללא ציונים של נכשל או מצליח. שיפוט חוסם אנרגיה וככל ששיפוט משמש לנו בחיים – כך אנו ממגנטים חזרה אלינו – ביקורת.

  • חוק הציפיות

אנרגיה מובלת על ידי מחשבה. אנחנו יכולים לנוע לקראת – אך לא מעבר לדמיון והמחשבה שלנו. ההנחות, הציפיות והאמונות שלנו צובעות את החוויה. על ידי שינוי הציפייה – משנים את כל החוויות. ביסוס הצפייה על כוונה, מעביר אותנו מעבר למגבלות החשיבה שהפנמנו. מה שמצפים לו נוטה להופיע בחיים שלנו. זו הנעה של כוחות פסיכו-פיסיקליים: דומה מושך דומה. כדאי לנו לבדוק את הציפיות של תת המודע שלנו: הסתכלות על חיינו כרגע – לטוב ולרע, מראה שכל הבעיות הקיימות משקפות את הציפיות השליליות שלנו, וכן גם מבורכים בתוצאה של הציפיות החיוביות שלנו. מתוך הבנת העוצמה של הציפיות, אפשר להניע וליצור חוויה וניסיון פנימיים; על ידי שינוי אמיתי של הציפיות ועל ידי חישוף החסימות ביושר פנימי, עצמי, ניתן לשנות את החיים.

  • חוק היושר

הכרה, קבלה וביטוי של המציאות האותנטית הפנימית שלנו – השוכנת בלב היושר, כרוכים ב'התיישרות' הרצון עם החוקים הנעלים.

  • חוק הרצון הנעלה

מבחינת האני המופרד והרצון המוקטן אנו פועלים בטבעיות לפי ההעדפות והרצונות שלנו. בהכנעת הרצון הזה בפני הרצון הנעלה להפנות את פעולותינו למען טובת הכלל, אנו חשים השראה במרכז חיינו. התקשרות עם מניעים מעבר לתועלת האישית מאפשרים פעולה ללא הגבלה. כשפונים להנחיה עליונה לקבל כיוון ומתחברים למטרה נעלה (למשל, קשר עם הנשמה! ש.) – אנחנו חשים התרחבות, החיים שלנו מקבלים משמעות ואור זורם בחיינו.

  • חוק האינטואיציה

אנו יכולים להגיע למקור האינטואיציה והחכמה כשאיננו תלויים בדעתם של אחרים בזיהוי הערך העצמי שלנו. הקשבה ללב במקום לדעות אחרים – חיונית. בדיקת המציאות תוך קבלת פרספקטיבה של אחר אינה מזיקה, אבל אי-אפשר לנהל את חיינו ולפעול בעולם באמצעות "וועדת דעות" של אחרים.

  • חוק הפעולה

בכל מקרה של הימצאות כישרון, יכולת ופוטנציאל – רק הפעולה היא שמחייה אותם. עשייה הופכת לתובנה. האמירה הכללית היא –  Just do it.  פעולה בצו הלב – ללא חשש וספקות. וכל פעולה – מביאה לעוד פעולה.

  • חוק המחזוריות

העולם על נמצאיו קיים במחזורים. לכל דבר זמן ומקום. הכול קורה בבוא עתו. זמן לעלות וזמן ליפול. כל שעולה נופל וקם שנית. זהו חוק המחזוריות. יש זמן לעשות וזמן לחכות, זמנים בהם יש יתרון לבנייה וזמנים של סבלנות כשמחכים לגל העולה. לכל אחד הקצב שלו, וכדאי לנצל את המיקום שלך במחזור וללמוד לזרום עם הקצב של חוק המחזוריות.

יישום החוקים –  בינך לבין עצמך ובכל יחסיך הבין אישיים – חיוני הוא ומשנה איכות חיים!

[ לתובנות עמוקות ומפורטות בנושא ה'חוקים' מומלץ להרחיב עיון בספריהם של דיפאק צ'ופרה – "ההצלחה בשבעה חוקים רוחניים", מודן 1997, ושל דן מילמן – "החיים שנועדת לחיות", אורעם 1997. ]

 

 

לבחירתכם - שתפו נא