מדוע חיים בני האדם על הפלנטה?

 

מדוע חיים בני האדם על הפלנטה?

אא חדר עבודה הקודם

התשובה לשאלה מדוע מגיעים ניצוצות נשמה לכדור הארץ ויוצרים כאן מיזוג של 'שמים וארץ' ביצור האנושי – בבני האדם, אמורה לכלול ולבאר, על-פי ההיגיון, את כל תופעותיו של כדור הארץ ביחס לכל נמצאיו. כמובן שזו היא תשובה מאוד מורכבת ומוסבכת' ובני האדם חסרי שפה מתאימה כדי לתאר את המתרחש ב'עליונים', אבל נוכל להציע תשובה כזו כעת ולאמרה במעין-סיפור פשוט:

בעצה אחת עם נבראיו הראשונים בעולמות העליונים, המכונים 'הארכי-מלאכים' בתרבויות שונות ומגוונות, החליט המקור – ה'אחד הגדול', תוך יצירתיות בחסד ובאהבה המאפיינות כפי הנראה את מהותו, לאפשר לנבראיו אלה, פיתוח של הפוטנציאל הגבוה שלהם, הפוטנציאל ה"אלוהי" – באמצעות התנסות במישורי קיום שאינם בעלי תדר גבוה כמו העולמות העליונים. במילים אחרות, הוחלט לאפשר לניצוצות הבאים מאחדות העולמות העליונים, להתנסות בהפרדה, ברמות שונות ובמימדים שונים, על מנת לאתגר את עצמם בבלתי מוכר ובכך להתפתח. התפתחות זו, המשודרת סלולרית לשולחיהם-מקריניהם מאפשרת אף להם התפתחות, ובכך – גם למעלה מזה – בורא עצמו.
לשם כך נבראו מישורי הפרדה אלה, שעולמנו הוא אחד מהם.

השאלה המרתקת בניסוי זה היא: האם הנשמות תעבורנה להיות אנרגיות נמוכות-תדר, יחסית, בהשפעת התדר הנמוך של עולם החומר, או תצלחנה להיות בתדר גבוה, למרות היותן בסביבה נמוכת תדר. לשם כך היה עליהן לקבל על עצמן, מרצון, שיכחה של 'מי אני ומהו באמת התדר שלי' ("מנין באתי ולאן אני הולך"). למעשה, מדובר כאן בניסיון אישי במסגרת קיבוצית ('חברתית') – האם תתבצע בנשמות הדחקה עד מחיקה של זיקתן ל'אחד הגדול' והכרתן בו, או האם, לעת הצלחתן להיזכר, זיקה זו תשוב ותהיה אמת מובהקת עבורן, ואילו מציאות עולם החומר תתחוור כאשלייתית.

לשם כך נחקק עיקרון הבחירה האישית-העצמאית שמשמעותו היא זכות בלתי ניתנת לערעור (אף כי ניתנת להפרה) של כל ניצוץ חווה בגוף אדם לקבל את החלטותיו בעצמו, ובכך לעצב את חייו על הפלנטה. ההבנה היא שכל ניצוץ אמור להשיג השגות והישגים אלה במסגרת נינו"ה (ניסוי, נסיון, התנסות), מתוך עצמאות מובהקת. זהו עקרון מספר אחד במסע הניצוצות. עיקרון זה גם חשוב לפיתוח הפוטנציאלים האישיים של כל נשמה – ולכן, כפי שכולנו מרגישים בהתאם לאנרגיית יסוד הטבועה במהותנו – חשוב ש"אף אחד לא ישפיע עלי – לא יגיד לי מה לעשות ומה לחשוב, לא ימשוך אותי לכיוון שאינו נמ"ר לי (נכון, מתאים וראוי)".

לבחירתכם - שתפו נא